PÅGÅENDE PROSJEKT; Bad in beautyMenneskelige egenskaper kommer til uttrykk i samvær med andre.
Ikke alle egenskaper er gode, og det er disse jeg har valgt å fokusere på i denne serien. Noen av våre verste sider er vanskelig å få øye på.

Språket, og ordene i det, beskriver vår virkelighet på godt og vondt. Jeg har satt de ordene vi bruker på egenskaper som ikke er positive inn i en kompleks sammenheng.

Den lukkede utformingen og det dystre temaet til tross, har jeg forsøkt å gi hvert objekt et førsteinntrykk preget av åpenhet, renhet og letthet.

Ordene er skrevet på engelsk. Dette er naturlig av flere årsaker. Forfengelighetens, medienes og maktens språk er engelsk. I tillegg forholder vi oss til det engelske språk i hverdagen i større grad nå enn før.

Objektene er komplekse og kontrastene i dem føles for meg sentrale. Hvert ord omgis av en fasade. Den kan betraktes på mange måter. Det vakre mot det grelle, kompleksitet mot enkelhet, brutalitet mot varhet, lys mot mørke, det naturlige mot det kunstige, åpenhet mot det lukkede. Alle kontrastene synliggjøres i konstruksjonene, valg av materiale og teknikker. Hvert objekt utgjør en sammenheng og helhet, hvor ordet er et sentralt element. Dog uten nødvendigvis å dominere.

Objektene er 20x20 cm.
Ansiktene er laget i leire. Bakgrunnen er foto som er bearbeidet i photoshop og overført på lerret. Glasset foran er akryl, skravert og påført sverte.

Serien består så langt av 8 arbeider.


1 kommentar:

sisselso sa...

Hei! Jeg så adressen til bloggen din på facebook (jeg studerte sammen sissel storli)og tenkte jeg skulle ta en titt! kjempespennende ting du lager! Likte spesielt godt trearbeidene dine :) Håper det er greit at jeg legger til siden din blandt favorittene mine på bloggen min selv om jeg er ei "hobbykjerring" i forhold til deg....;)